„Modelka“ z retrolinky fotky smazala. Slávu přesahující Instagram asi nečekala

Před týdnem se objevily na Instagramu fotografie nahé „modelky“, jak roztahuje nohy v retrolince 23. O svém počinu aktéři informovaly instagramový účet @retrolinka23.cz, který u fotografií označili. Chtěli se snímky pochlubit podobně, jako to dělají tramvajová nadšenci, kteří fotí tramvaje na lince 23.

Jenže asi nečekali, že jejich sláva překoná hranice Instagramu. O jejich počinu jste se mohli dočíst v týdnu na webu retrolinka23.cz, odkud se informace o fotografiích začali šířit internetem a to i přesto, že modelka i fotograf si poté zrušili své účty na Instagramu. V sobotu vyšel na webu Blesk.cz článek „Porno v retrolince pražské tramvaje: Řidič má zaděláno na malér“, kde byly fotografie zveřejněné.

Dopravní podnik hl. m. Prahy se k tomu vyjádřil dle předpokladu, že se jednalo o nepovolenou akci, kterou nyní interně řeší.

Během včerejšího dne někteří uživatelé Facebooku nahlásili „velkému“ Markovi nasdílený odkaz na článek v Blesku za sexuální a musel být proto ze sociální sítě stažen. Těžko odhadnout zda hlášení na smazaní postu poslal fotograf s modelkou, či řidič, který se na akci podílel. Také je možné, že za nahlášením stála skupina šotoušů, které buď pobouřilo, že fotografie jsou cenzurované „hvězdičkami“ a nebo je rozhodil první životní pohled na nahou ženu. Možná, kdyby na fotografiích byl muž, odkaz by nebyl nahlašován.

Ať už to bylo jakkoliv, téma čtenáře nadměrně zajímalo podle křivky návštěvnosti webu. Na druhou stranu doufejme, že retrolinka 23 nebude dávat další příležitosti pro bulvární články a web retrolinka23.cz zůstane v módu, která znáte.